Russian Gifts
+31(0)651779381
Over ons / About us


In onze galerij zijn veel van onze artikelen te vinden, voor een compleet overzicht, bezoek onze winkel te Roosendaal.
In our gallery, you will find many of our articles we sell,  for a complete view, visit our store in Roosendaal.

Ook bieden wij de mogelijkheid om een persoonlijk tintje te geven aan sommige artikelen, zoals verder is te lezen, en voorbeelden te zien zijn in de galerij, onder de naam 'maatwerk/custom orders'.

We also offer the possibility to order custom made articles; go to 'gallery'/ 'maatwerk/custom orders' to view some samples.


 
 

 

    
De meeste kunstenaars, veelal woonachtig in kleinere dorpjes,  kennen wij persoonlijk, en wij kopen dan ook rechtstreeks bij hen. Vandaar dat de artikelen veelal uniek zijn, en de handel bijdraagt aan betere levensomstandigheden.


Below you will find some information about 'Fedoskino', one of the most well known miniature art forms


                                                     


  De naam
Fedoskino is naar aller waarschijnlijkheid nog de meest bekende, terwijl die eigenlijk maar één van de kunststromingen weergeeft, zoals verder in onze website te lezen is.


        

    
            

         
Als liefhebbers van russische kunst, is het iedere keer weer genieten van nostalgische tafereeltjes, traditionele gebruiken en gewoontes. Bijzondere films: "Dokter Zjivago" ( www.youtube.com/watch ), en "Fiddler on the roof" ( www.youtube.com/watch ).


 

                                                                     


 

     Voor Paul's verjaardag, had Tania een wel heel exclusief cadeau verzonnen, een lakdoosje door een professionele kunstenaar speciaal voor ons gemaakt.  

                                                   
                                                    
                    
 

    Ons doosje, gebaseerd op het russisch sprookje "Ivan de Tsarenzoon en de grijze wolf".  
   En als extra stimulans om de russische taal te leren nog wat mooie woorden aan de binnenkant van ons doosje, wat zoveel betekent als "Geluk, liefde en succes heb je in eigen hand" .
Ons doosje is geschilderd geheel in de kunststroming "Fedoskino". 

Een fantastisch voorbeeld van een doosje in opdracht geschilderd, twee levensgenoten vastgelegd op een russisch lakdoosje:

                                


A beautiful example of a custom made lacquered box

 
Speciale momenten en beelden, zoals een bruidspaar, een pasgeboren kind, een familiecollage, een lievelingsdier, kunnen zo vereeuwigd worden.